dimarts, 7 de desembre del 2010

CHISPAS TIC Y EDUCACIÓN. Blog Pere Marquès

En aquest Blog del professor Pere Marquès s'argumenten molts motius pels quals les pissarres digitals interactives (PDI) han d'estar presents a totes les aules:

- "Una pizarra digital es un gran "espejo mágico" que, muchas veces con la ayuda del "genio Google", nos mostrará en clase cualquier información, foto, simulación interactiva, periódico digital, vídeo… que le pidamos." Amb aquesta frase, el professor Pere Marquès es refereix a que una PDI a l'aula serà de gran ajuda per poder explicar qualsevol cosa als alumnes. Servirà com a suport d'una explicació, amb imatges, videos, documents... tot extret d'internet.


Molt important- Ha d'haver una PDI a cada classe i que estigui en bones condicions, sense cables pel mitg i ben subjectada a la paret. No te que haver cap problema de connexió i ha de ser visible per a tots els alumnes de l'aula.


- "Una pizarra digital también es un "visualizador de documentos multimedia"." Una pissarra digital també ens pot servir com a visualitzador dels esquemas, exercicis... qualsevol cosa que el mestre hagi preparat per facilitar-li alguna explicació. També ens pot servir per veure exercicis que han fet els estudiants i que estan penjats en algun blink o pàgina web de l'escola. L'avantatge d'aquesta pissarra és que no s'haurà de perdre el temps tornant a escriure totes les frases d'un exercici, sinó que ja estarà copiat a la pissarra digital.


- A las pissarres digitals es pot escriure a partir del teclat de l'ordinador o a mà, com a les pissarres de guix. També ens permet escriure o fer anotacions a sobre d'una imatge o document baixat d'internet i després guardar-lo i poder-lo reutilitzar en un altre moment.


CONCLUSIONS


Segons aquest mestre, les PDI son eines didàctiques que ens ajudaràn a afrontar els reptes dels nostres temps. Segons ell, això està al nostre abast i per aquest motiu, d'aqui molt poquet totes les aules tindràn la seva pissarra digital interactiva.


presentació del mestre




Si després de llegir aquest blog, entrem al blog Bitàcola de MestreTIC de l'Anna podrem veure una opinió totalment contrària. En aquest blog que tracta sobre les PDI a l'aula, l'Anna expressa que les PDI no son essencials ni importants. Que el que conta més a l'aula és el mètode que el professor utilitzi per a ensenyar als seus alumnes i que tenir una PDI a l'aula no canviarà res. Els nens seguiràn aprenent el mateix.
Segons ella, la gent normalment parteix del malentès de que les PDI implican una millora en l'ensenyament, en l'educació. Això, segons ella, no és cert. I per demostrar-ho millor, pública aquest video.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada