dijous, 2 de desembre del 2010

Tecnologia de les pissarres digitals

Per realitzar la interacció entre els sensors en la superfície de la pantalla de les pissarres interactives existeixen diferents tecnologies. Esmentarem les més utilitzades:

- ELECTROMAGNÈTICA
S'utilitza un dispositiu especial semblat a un punter, juntament amb una malla elèctrica continguda en la pantalla de projecció. Hi ha sensors magnètics per tota la pantalla que reaccionen i envien un missatge a l'ordinador quan són activats per el contacte del bolígraf magnètic. Aquesta detecció del camp electromagnètic emés per el punter permet la localització del punt senyalat.



-Ultrasons–Infraroja

Quan el marcador entra en contacte amb la superfície de la pissarra, aquest envia simultàneament una senyal d'ultrasons i una altra infraroja de sincronisme. són dos receptors que s'instal·len en dos costats de la superfície de la pantalla, reben els senyals i calculen la possició del punter. Aquesta tecnologia ens permet que les pissarres siguin de qualsevol material (sempre i quan sigui blanca i llissa per una bona projecció).

-Resistiva

la pantalla de la pissarra està formada per dues capes separades, l'exterior és deformable al tacte. La pressió aplicada facilita el contacte entre les llàmines externes i internes, provocant una variació de resistència elèctrica, el que ens permet localitzar el punt senyalat.

2 comentaris:

  1. Hem trobat molt interessant aquesta entrada que tracta sobre les pissarres digitals. Pensem que la tecnologia ha avançat molt i molt ràpidament. Nosaltres no sabíem que per realitzar la interacció entre els sensors en la superfície de la pantalla de les pissarres interactives existeixen diferents tecnologies com ara la electromagnètica, la d'ultrasons i la resistiva. Per acabar, pensem que és una entrada molt interessant perquè les pissarres digitals estant ajudant a interectuar més fàcilment amb els nens.


    Alicia Abril, Silvia Caballé, Anna Chamorro i Carla Dabau.

    ResponElimina
  2. Hi estic d'acord, jo tampoc ho sabia!
    Crec que podrieu fer-li una ullada al meu bloc compartit que tracta del projecte 1x1. També és un tema molt interessant!

    ResponElimina